Kirjaclub

Historia

Kirjaclub Ry aloitti toimintansa Kirjan talossa Kruununhaassa vuonna 2007. Klubin toiminta-ajatuksena on alusta asti ollut gourmet- ja sikariharrastajien yhdistäminen ja klubitilojen tarjoaminen jäsenien käyttöön. Tilakysymys tuli akuutiksi, kun ravintolatiloissa ei ollut enää mahdollista polttaa. Sopivaksi paikaksi valikoitui ravintolatilat Kirjan talon toisessa kerroksessa. Paikassa on ollut ravintola jo vuodesta 1935 alkaen ja sen tyylisuunta on vuosien varrella vaihdellut. Klubimme käyttöön saatiin sekä ravintolasali että alakerta, johon on sijoitettu lukolliset jäsenkaapit sekä erillinen neuvottelutila. Kaunis merinäkymä, iso ulkoparveke ja täydellinen ravintolakeittiö, ei klubitilalta voine enempää toivoa.

Klubiin liittyi heti perustamisen aikaan yli sata henkilöä eri ammattialoilta. Sittemmin jäsenmäärä on kasvanut tasaisesti ja klubissa on tänään n. 260 jäsentä niin Suomesta kuin myös ulkomailta. Vuosien aikana olemme tarjonneet jäsenille laajasti erilaisia vapaa-ajan aktiviteetteja liittyen toiminta-ajatukseemme. Osallistujamäärältään suurin tapahtumamme on vuosijuhla, joka säännöllisin väliajoin vietetään Kirjan talon perinteikkäässä juhlasalissa, jonne mahtuu jopa 120 hengen istuva illallinen. Pienemmät tilaisuudet on pidetty omassa salissamme.

Kirjaclubin toiminnasta vastaa vuodeksi kerrallaan valittava viisijäseninen hallitus apunaan klubimestari. Hallitus päättää vuosikalenterin, johon on periteisesti vuosijuhlan lisäksi kuulunut jäsenten yhteiset kokkaustapahtumat sekä sauna- ja elokuvaillat, tuote-esittelyt, tastingit, vierailut kulttuuritapahtumiin sekä muut matkat. Urheilutapahtumista mainittakoon golfmestaruuskilpailu, mikä vuorovuosin ratkotaan ulkomailla.

Jäsenillä on ollut alusta alkaen mahdollisuus saada tilatuksi lounas- ja/tai päivällistarjoilu klubille catering palvelun tarjoamana. Tämä on ollut erittäin tärkeä osa klubin palvelutarjontaa ja siksi klubilla on vietetty useita jäsenten omia tilaisuuksia kuten syntymäpäiviä, pikkujouluja tai muita juhlia. Puhtaasti yksityiskäyttöön salin tiloja ei voi varata, eikä klubille pääse ellet ole jäsen tai jäsenen kutsuma vieras.

Etätöiden yleistyttyä on tilojamme hyödynnetty enenevässä määrin myös työkäytössä. Tähän tarkoitukseen sopii salin ohessa alakeraan neuvottelutila, jonka voi varata vain omaan käyttöön.